FIALA VYBOJOVAL BRONZ NA MČR V GRAVELU

Velmi dobře si vedli táborští cyklokrosaři na druhém šampionátu v nové disciplíně gravel. Titul v Hlinsku, po nedávném zlatu ze šampionátu bikerů, vybojoval  Marek Rauchfuss z celku Česká spořitelna Accolade. Na promočené 75 km dlouhé trati s převýšením kolem 1000 metrů za ním dojel druhý Jan Zatloukal (Nutrend Specialized Racing) a bronz vybojoval Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor).


Rauchfuss se od startu pohyboval v čelní skupině a pozičně vše kontroloval. Dojezd v Hlinsku seděl spíše specialistům na cyklokros a velký pozor si musel dávat na mladé jezdce Zatloukala a Fialu. Asi 15 km před cílem zaútočil a dojel s velice slušným náskokem pro titul šampióna.

Krosaři táborského týmu si na mistrovství v rámci přípravy na novou sezonu na profilově náročné trati, kde nebyla nouze o kamenité úseky, vedli velmi dobře. Hned za Fialou dojel Tomáš Bakus, jen Šimon Vaníček měl smůlu, když měl v závodě dva defekty a musel odstoupit.

Nyní čeká na muže krátký závodní odpočinek a v polovině srpna bude příprava pokračovat soustředěním na Šumavě a silničními závody v Belgii.

Výsledky:

1.Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade) 2:22:56

2. Zatloukal (Nutrend Specialized Racing) +1:50

3. Fiala +2:07

4. Bakus (oba ČEZ Cyklo Team Tábor) +4:42

5. Šulc (Mondraker Racing Team) +5:59.

FOTO Milan Žejdlík