JUNIORSKÝM ŠAMPIONEM JAKUB KUBA

Poprvé v současné sezoně našel na domácích tratích Václav Ježek (Brilon Racing Team MB) přemožitele. V tom nejdůležitějším závodu sezony, na domácím šampionátu v Mladé Boleslavi jej dnes porazil Jakub Kuba (Dukla Praha) a raduje se z mistrovského titulu. Nejlepší dvojici doplnil na stupních vítězů další jezdec Dukly Praha Ondřej Novotný, obhájce zlata František Hojka z Expres CZ - TUFO Team Kolín skončil čtvrtý.


Cílem prvního okruhu v lesoparku Štěpánka projel na vedoucí pozici vysoce favorizovaný Ježek. ale doslova za ním nalepen byl Kuba. Ve druhém okruhu postihl Ježka pád a na čele se s malým náskokem ocitl Kuba, ale po chybě v závěru okruhu jej soupeře téměř dojel. Na překážkách se ale opět osamostatnil a pak již jel vstříc svému životnímu výsledku.

V každém kole na Ježka získával cenné vteřiny, který se v posledním pátém okruhu zlomil a nakonec musel ještě odrážet útok Novotného, který se mu hodně přiblížil, ale na domácí trati Ježek přece jen stříbro uhájil.

"V prvním kole jsme jeli společně, ale ve druhém jsem najednou zjistil, že jsem na čele sám. Po chybě jsem o náskok téměř přišel, ale rychle jsem jej získal zpět. A potom jsem si již jel své tempo a v závěru to bylo již klidné. Favoritem byl určitě Venca (Ježek), ale i já jsem chtěl vyhrát, ale bylo jisté, že to bude těžké. Podklad byl zcela jiný jak v sobotu, tolik nelepilo, ale bylo více bláta.  Tyto podmínky mi však vyhovují a rád v nich jezdím," řekl v cíli spokojený Jakub Kuba, který si ziskem zlata zajistil nominaci na světový šampionát.

Výsledky:

MČRE juniorů:

1. Kuba (Dukla Praha) 44:25

2. Ježek (Brilon Racing Team MB) +39

3. Novotný (Dukla Praha) +45

4. Hojka (Expres CZ - TUFO Team Kolín) +1:00

5. Šumpík (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) +1:17

6. Friedel (DK Bikeshop Racing Team) +1:30.