K. Zemanová: „Docela jsem si spravila chuť“

Po bronzové medaili na mistrovství Evropy v kategorii žen do 23 let dala o sobě Kristýna Zemanová opět vědět. V nedělním závodě Světového poháru v belgickém Dendermonde česká cyklokrosařka vylepšila šestým místem svůj nejlepší výsledek v kategorii žen Elite.

Kristýna Zemanová už startovala v sobotním závodě Superprestige v Nielu, kde obsadila čtrnácté místo. „V Dendermonde to bylo určitě lepší než v sobotu, docela jsem si spravila chuť. V Nielu jsem si to dost protrpěla, vůbec mi to tam nechutnalo. I když bylo oba dva dny strašné bláto, v Dendermonde se v tom dalo aspoň trošku jet nebo běžet. Proto mě to docela bavilo.

Jak byste popsala nedělní závod?

Konečně jsem měla lepší start, takže jsem byla s nejlepšími hned od začátku v kontaktu. Jezdila jsem kolem desátého místa. K mému velkému překvapení jsem ještě byla schopná se posouvat dopředu a nakonec z toho bylo šesté místo. Musím přiznat, že jsem překvapila sama sebe, že v takovém blátě se mi podařil takový výsledek. Proto za mě obrovská spokojenost.

Samotný závod se blížil téměř k hodině, což nebývá zvykem. Jak jste reagovala?  

Když jsem po druhém kole viděla, že nás čekají ještě čtyři okruhy, tak jsem si říkala, že se asi někdo trošku zbláznil! Když se ale přehoupla druhá polovina závodu, tak už jsem to ani nevnímala. A nakonec mi to nevadilo, uteklo to. Bylo to docela v pohodě, síly mi naštěstí nedocházely.   

Jaký je váš další program?

V neděli mě čeká Světový pohár v Troyes, za týden pak další závod v Dublinu. V prosinci ještě nejsem definitivně rozhodnutá. V programu je totiž Hlinsko a o den později svěťák ve Flamanville. Ještě netuším, jaké budou naše možnosti se tam dopravit. Desátého prosince bych měla startovat na Světovém poháru ve Val di Sole.  

Těsně před posledními dvěma závody jste přenocovala v Belgii. Zůstáváte nebo pojedete domů?

Přespala jsem v obytňáku. Momentálně se to nevyplatí, proto se vracím domů. Kolem Vánoc to budu zvažovat, protože bych ráda v Belgii absolvovala víc závodů.

Rýsují se po skvělých výsledcích už nějaké konkrétní nabídky?   

Nějaké týmy se mi už ozvaly, mluvila jsem s několika lidma. Ale zatím je to všechno teprve na začátku. Proto nemohu říct něco konkrétního. Uvidím, co z toho bude.

Text Petr Hofbauer, foto –linh-