NA ÚVODU SP KRALOVALI BELGIČANÉ A NIZOZEMKY, BOROŠ ČTRNÁCTÝ

Největší česká naděje pro závos Světového poháru v cyklokrosu v Táboře Zdeněk Štybar obsadil výborné osmé místo na premiérovém mistrovství světa v gravelových závodech v Itálii. Prvním šampionem v tomto rozvíjejícím se cyklistickém odvětví, v němž se jezdí na silničním typu kol upravených pro štěrkové cesty, se stal Belgičan Gianni Vermeersch. Štybara dělilo od bronzového Mathie van der Poela z Nizozemí pouhých 18 vteřin.


Potřetí za sebou na této trati vyhrál Belgičan Eli Iserbyt, který obhajuje celkové vítězství v seriálu. Před svým krajanem Laurensem Sweeckem vyhrál o 32 vteřin, třetí skončil nizozemský jezdec Lars van der Haar, ten projel cílem s odstupem 1:18 za vítězem, Boroš ztratil na vítěze téměř dvě a půl minuty.

Závod žen ovládly Nizozemky, které obsadily prvních šest míst. Pro vítězství si dojela dvacetiletá Fem vam Empelová, která ve finiši porazila bývalou mistryni světa Ceylin del Carmen Alvaradovou. Třetí skončila vítězka minulého ročníku Světového poháru Lucinda Brandová.

Výsledky:

Muži:

1. Iserbyt 1:02:09

2. Seeck (oba Belg.) +32

3. van der Haar (Niz.) +1:18

4. Vanthourenhout +1:21,

5. Nys (oba Belg.) +1:27

6. Ronhaar (Niz.) +1:33

...14. Boroš (ČR) +2:26.

Ženy:

1. van Empelová 47:39

2. Alvaradová stejný čas

3. Brandová +9

4. Betsemaová +11

5. Worstová +21

6. van der Heijdenová (všechny Niz.) +36.