Nizozemská delegace navštívila organizaci mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře

Na začátku září nás navštívila delegace z nizozemské obce Meierijstad, v níž byli Mari Rovers, sportovní ředitel z Meierijstadu a cyklističtí poradci Gerry van Gerwen a Daniel Hermes.


Jejich cílem bylo získat informace pro realizaci rekreační a sportovní oblasti, zejména s cyklistickou a cyklokrosovou tratí na bývalé skládce, podobné té, jakou máme na Komoře. Zajímali se o řízení a finanční provoz našeho zařízení a organizaci mistrovství světa v cyklokrosu. Také jsme diskutovali o možnostech tréninku a soutěží pro české cyklisty v Nizozemsku.

Odpoledne také navštívili Čestmíra Kalaše a továrnu Kalas. V 80. a 90. letech byl Čestmír kontaktní osobou Gerryho van Gerwena pro angažování českých jezdců v závodech ve Vlámsku a Nizozemsku. Gerry pro ně také zařizoval ubytování.

Obec Meierijstad je sportovně zaměřená a cyklistika je zde velmi oblíbená s dlouhou historií soutěžních sportovců a cyklistických týmů, včetně nedávného týmu Jumbo Visma, jehož hlavním sponzorem je společnost Jumbo, která pochází a má své hlavní sídlo v Meierijstadu.

Delegace cestovala na kolech z Nizozemska přes Prahu do Tábora za 10 dní s celkovou vzdáleností více než 1 200 km. Jejich trasa vedla z jihu Nizozemska nad oblastí Rur a podél řek Lippe, Werra a Bílý Main přes pohoří Erz a Fichtel v Německu. Také pak přes Cheb, Plzeň a Prahu, s cílem v Táboře. Doprovázeli je 2 řidiči s karavanem.