NOVÁ CYKLOKROSOVÁ PRAVIDLA

Mladoboleslavský tým Brilon Racing Team vstupuje do nové sezony se statutem UCI Teamu. "Jde o jistou prestiž, chceme našim členům vytvořit výhodnější podmínky v zázemí a lepším způsobem propagovat naše partnery a sponzory. Další věcí jsou otevřenější dveře na velké silniční závody. Myslím, že jsme dali dohromady zázemí srovnatelné se špičkovými belgickými týmy," vysvětlil vstup mezi UCI týmy manažer celku Josef Hladík.


Změny se týkají především účasti závodníků různých věkových kategorií v mezinárodních závodech, povinného pořádání závodu týmových štafet při mistrovství světa, přidělování boxů v mechanických depech, klasifikace národů UCI v cyklokrosu či tabulky trestů za přestupky v cyklokrosu.

"za tu nejpodstatnější považuji povinné zavedení týmové štafety na mistrovství světa a již v Hoogerheide se pojede povinně týmový časovka. Startovat bude vždy pouze jeden reprezentační tým a za to se budou udělovat dost velké body do elitních kategorií v bodování národů," řekl Miroslav Janout

Za trochu problematické označil změny v přidělování boxů. Od nové sezony musí hlavní rozhodčí podle počtu startujících rozdělit boxy a pak se do nich budou losovat závodníci. "Tak by se mohlo stát, že třeba tři jezdci z jednoho týmu budou každý v jiném boxu. Myslím, že to losování bude muset být nějak řízené," dodal Janout.

Všechny podstatné změny jsou v přiložených tabulkách.

- Tabulka bodů UCI ( PDF )

- Informace o změnách pravidel cyklokrosu ( PDF )