Prestižní TOI TOI Cup pokračuje v Mladé Boleslavi

Ještě stále doznívající letní počasí bude s největší pravděpodobností provázet i druhý závod prestižního seriálu TOI TOI Cupu, který se uskuteční v sobotu 7. října v Mladé Boleslavi. O den později přijde pak na řadu první z "malých" závodů seriálu pro mládežnické kategorie v Lounech.


Pořadatelé závodu z TJ AŠ Mladá Boleslav v čele s ředitelem podniku Antonínem Ungermanem připravili opět trať, na níž se v lesoparku Štěpánka již několik let. "Délka tratě zůstává 2760 metrů a vše je prakticky při starém. Počasí vypadá, že bude sucho, mokra jsme si užili v minulých letech dost. Okruh tedy bude rychlejší, drncavější, klasická Boleslav," prozradil Antoním Ungerman.

Stejně jako v Kolíně je závod zařazen do kalendáře Mezinárodní cyklistické unie jako podnik kategorie C2 pro muže elite+U23, ženy elite a pro juniory, ostatní mládežnické kategorie se jedou jako národní závody. Hlavním rozhodčím je Wilfred Hann z Nizozemska

V předběžné startovní listině je již přes dvě stovky jmen z nichž mnoho je i zahraničí. "Je to nejdůležitější domácí seriál, a tak by měla startovat celá domácí špička ve všech kategoriích," přidal asistent reprezentačního kouče Petr Dlask. Do závodu mužů jsou přihlášeni Michael Boroš i Jakub Ťoupalík, kteří v Kolíně chyběli pro nemoc, jet by měl i vítěz prvního závodu Adam Ťoupalík.


Kancelář závodu je v Domově mládeže SOŠ a SOU v Jičínské ulici.

Program závodu TOI TOI Cupu v Mladé Boleslavi:

9:10 starší a mladší žákyně

9:50 starší a mladší žáci

10:30 kadetky

11:20 kadeti

12:10 junioři 

12:55 – 13:20 vyhlášení mládežnických kategorií

13:25 ženy

14:30 muži

15:40 – 15:50 vyhlášení vítězů závodů žen a mužů