Rýmařov bude hostit další závod TOI TOI Cupu

Již osmý celkově a pátý pro elitní kategorie z kalendáře UCI seriálu TOI TOI Cupu se uskuteční v sobotu 11. listopadu v Rýmařově. Pořadatelé z FORCE team Jeseník a RIOCYCLING team Rýmařov připravili trať opět zodpovědně a závod TOI TOI Cupu přivítají za zdejším okruhu již počtvrté. Pro kategorie muži elite+U23, ženy elite a junioři se jedná o mezinárodní závod, pro kategorie žáci, žákyně, kadeti, kadetky je to závod národní.

Okruh je dlouhý 2950 metrů a převážně trať vede po travnatém povrchu, malá část je po zpevněné cestě a startovní a cílová rovinka je po asfaltu. "Poslední týden pršelo, déšť má být ještě ve čtvrtek a pátek, takže lze očekávat dost bahnitou trať. Na okruhu je zajímavé hlavně to, že diváci se na něm mohou bezproblémově přesouvat a vidět jezdce prakticky na celém okruhu. V hlavním areálu bude takový šnek, z jedné strany dovnitř a druhou stranou ven," řekl za organizátory sekretář Tomáš Gerhard.

Již v minulých letech si závodníci okruh pochvalovali pro jeho členitost, na němž nechybí šikmá plocha, pochopitelně schody a zajímavý úsek podél rybníka.

Pro diváky bude zajištěno občerstvení, vstupné je bezplatné.


Pořadí po čtyřech závodech:

Muži:

1. Boroš (Elkov Kasper) 300, 2. Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor) 275, 3. Konwa (Pol./TJ Auto Škoda Ml. Boleslav) 270, 4. Říman (DK Bikeshop Racing Team) 260, 5.  Ježek (Brilon Racing Team MB) 211, 6. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 208.

Ženy:

1. Kristýna Zemanová 400, 2. Hladíková (obě Brilon Racing Team MB) 252, 3. Tvarůžková (Expres CZ - TUFO Team Kolín) 216, 4. Chladoňová (SR) 210, 5. Vaníčková (Brilon Racing Team MB) 203, 6. Douděrová (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) 199.

Text Jaroslav Cícha