Sedmnáct mladých krosařů je na prvním soustředění v Táboře

Úvodní předsezónní soustředění absolvují mladí čeští cyklokrosaři od pondělí do čtvrtka v Táboře. Hlavnímu trenérovi Petru Kloučkovi a jeho asistentům Petru Dlaskovi a Michalu Bednářovi na něj na jih Čech dorazilo sedmnáct jezdců z kategorií junioři, juniorky, ženu U23 a muži U23.


"Někteří teprve začínají jezdit v terénu, někteří již pár dnů jezdí. Za čtrnáct dnů jedeme první závody, a tak je společný trénink na místě. Trénujeme dvoufázově, jedna část přípravy je na silnici a druhá v terénu, kde si mladí závodníci opakují hlavně techniku," řekl reprezentační kouč Petr Klouček.

O české krosové naděje se všichni starají rovnoměrně. "Na silnici za nimi jedeme v autech a Petr Dlask většinou spolu s děvčaty i sám na kole, takže již může něco říci a poradit i za jízdy. V terénu každý z nás je na jiném místě, sleduje různé překážky a snažíme se co nejvíce jim poradit," pokračuje Klouček.

A jak trenér vidí před startem sezony své svěřence? "Myslím, že se sešla docela silná skupina. Ve všech kategoriích je to lepší jak v předchozích letech," pochvaluje si. "Jednak podle toho jak jedou a pohybují se na kolech a  jednak podle toho, jak snáší zátěž. Myslím, že většinou na takové zatížení zvyklí nejsou a zatímco v minulých letech po dvou dnech již někteří nemohli, tak nyní nikdo neodpadává a to je slibné," dodal Petr Klouček.

Po úvodních závodech sezony již pomalu bude na dveře klepat evropský šampionát, který se uskuteční 4. - 5. listopadu ve francouzském Pontchateau. Ještě předtím se jezdci mládežnických kategorií sejdou na druhém soustředění opět v Táboře od 23. do 26. října.