SENÁTOR M. SLABÝ SE UŽ TĚŠÍ NA MS V TÁBOŘE

Mezi hosty nedělního cyklokrosového Světového poháru v Táboře byl i ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a senátor Marek Slabý.


Jaký máte vztah k cyklistice?

Nejsem moc výkonný cyklista, takže ani nesoutěžím, ale cyklistika mě provází už od dětství. Takže jezdím pořád a rád. V současné době i vzhledem k věku jsem si pořídil elektrokolo. Táborský region mám poctivě projetý, včetně Jistebnicka a přilehlých vrchovin. Takže si myslím, že k cyklistice mám hezký vztah.

A pokud se budeme bavit o vrcholové cyklistice, zajímáte se o ni?

Ano, protože Tábor je s cyklistikou spojen už dlouhá leta. Z počátku jsem dokonce dělal jako lékař zdravotnický dohled na závodech. Jsem strašně rád, že se mohu zůčastnit vrcholných cyklokrosových akcí, které k nám přivádí světovou špičku. Proto je pro mě cyklokros naprostá samozřejmost a chyběl by mi tu.

Jak jste vnímal nedělní atmosféru Světového poháru, který byl vlastně poslední generálkou před světovým šampionátem v Táboře?

Byla naprosto skvělá. Vzhledem k tomu, že jsme malá země, tak reprezentaci máme silnou. Včera jsem sledoval v televizi rozhovor se Zdeňkem Štybarem, který poznamenal, že opět našel nový impuls, aby se ve svém věku i nadále zlepšoval a zůčastnil mistrovství světa. Proto se už teď moc těším, že v Táboře opět zažiju úžasnou atmosféru.

V Táboře se v roce 2024 uskuteční již čtvrté mistrovství světa. Co myslíte, že to zdejšímu regionu přinese?

Světový šampionát je jedna z věcí, co dostávají Českou republiku na mapu světa. Ať už ve sportu nebo společensky. Přestože u nás cyklokros nepatří k top sportům, tak naopak v Belgii a Nizozemsku patří k nejoblíbenějším sportům. A díky tomu se Tábor opět dostane do podvědomí milionů cyklistických fanoušků.

Text a foto -peh-