ŠIMON VANÍČEK VYHRÁL RBB TOUR

Skvěle si i nadále vede na českých silnicích náš cyklokrosový reprezentant Šimon Vaníček z ČEZ Cyklo Teamu Tábor. V neděli se stal celkovým vítězem etapového závodu RBB Tour v jižních Čechách, když o svém triumfu rozhodl v závěrečné kopcovité etapě. V ní ze žlutého dresu lídra vysvlékl Richarda Habermanna z AC Sparta Praha, který měl před závěrečným dnem na Vaníčka náskok 14 vteřin.


Profilově náročná etapa už předem nahrávala Vaníčkovi, který před rokem vyhrál vrchařskou soutěž a své kvality dokázal potvrdit. V omém z deseti okruhů dlouhých 15,5 km se na čele se vykrystalizovala pětice Šimon Vaníček, Hans-Jörg Leopold (Rak), Petr Fiala (Xeelo CT), Patryk Gieracki (Pol.) a Michal Rotter (Favorit Brno). V královské etapě se startem i cílem v Českém Rudolci se Vaníček dokázal prosadit v dojezdu skupiny, když za ním skončil Fiala a třetí Gieracki.

„V kopcích se mi jelo opět dobře, ale letos k celkovému prvenství určitě pomohla moje lepší časovka, ve které jsem tolik neztratil,“ řekl celkový vítěz RBB Tour.

Konečné pořadí:

1. Vaníček (ČEZ Cyklo Team Tábor) 8:15:45

2. Leopold (Rak.) +11

3. Rotter (Favorit Brno) +39