STAROSTA TÁBORA Š. PAVLÍK NAZPÍVÁ HYMNU SVĚTOVÉHO ŠAMPIONÁTU

Cestu za vrcholným cyklokrosem si našel i táborský starosta Štěpán Pavlík.


Jak jste vnímal letošní, už osmnáctý závod Světového poháru v Táboře? V čem byl jiný než v předchozích letech?

Na rozdíl od posledních dvou let, to byl závod bez jakkýkoliv protiepidemických a diváckých omezení. Cestu na Komoru si i díky téměř letnímu slunečnímu počasí tak našla spousta sportovních fanoušků. A díky skvělým výsledkům českým reprezentantů pak panalovala v areálu úžasná atmosféra.

Díky junioru Ježkovi se naši reprezentanti dočkali i stupně vítězů. Čekal jste to?

Přiznám se, že ne. Stříbro je nečekané a skvělé! To co mladík Ježek předvedl v posledním kole, bylo úžasné, ale naprosto zasloužené.

V Táboře se bude v roce 2024 konat už čtvrté mistrovství světa. Jak se město připravuje?

Připravujeme se už čtyři roky. Už v roce 2018 na zastupitelstvu schválili účastnický poplatek, který činí osm milionů korun. To nemůžeme zaplatit jednorázově, ale přispíváme určitou částkou každoročně.

Chystáte nějakou novinku?

Už na tiskovce ke Světovému poháru v Praze zazněl nápad nahrát hymnu šampionátu. To mě jako hudbníka oslovilo a beru to jako výzvu. Zrovna před chvílí jsem se skladatelem Šťastným probíral detaily a příští měsíc ji zkusíme natočit v místním studiu. Uvidíme, jak se to povede.

Jaký máte vztah k cyklistice?

Kolo používám již od dětství. Pokud jedeme na dovolenou, tak kola bereme sebou. Zrovna teď se chystáme o podzimních prázdninách na Kvildu, už v létě jsme jezdili v Rakousku.

Kolik zvládnete ujet kilometrů?

Sto kilometrů by mě asi zabilo, z takové projížďky bych neměl radost. Jezdíme pro potěšení a nezávodíme, takže zhruba padesátku zvládneme.

Text a foto -peh-