TÁBORSKÉ CYKLOKROSOVÉ MS 2024 MÁ LOGO

U příležitosti tiskové konference k šestému závodu Světového poháru v Táboře, který se pojede v neděli 14. listopadu představili táborští pořadatelé i logo mistrovství světa 2024. To se uskuteční na okruhu v areálu Komora a jeho okolí 3. a 4. února 2024.


"I proto letos a příští rok pořádáme SP a v lednu 2024 také mistrovství republiky. To  se pojede premiérově na inovované trati, aby si ji naši jezdci mohli s předstihem vyzkoušet," uvedl u této příležitosti Petr Balogh z pořádající Agentury cyklistika.

Mistrovství světa se v Táboře pojede již počtvrté, navíc se zde dvakrát konalo mistrovství Evropy a letošní závod Světového poháru je sedmnáctý v pořadí.

Rozhodnutí ucházet se o světový šampionát 2024 nebylo až tak jednoduché. „Nejdůležitější bylo, když jsme seděli se starostou a říkali, zda se to máme pokusit. Napřed bylo trochu váhání, ale nyní cítím obrovskou podporu, protože jinak by to nebylo možné. A ta podpora není jen od města Tábor, přichází ze všech stran – od kraje, Národní sportovní agentury, Českého svazu cyklistiky. Vždyť jen poplatek pro UCI za přidělení pořadatelství je devět milionů korun,“ zdůraznil Petr Balogh.

„Mým cílem a chci aby to bylo setkání u krásného sportu, aby se Tábor dostal do co největšího podvědomí Tábora v turistice. Chceme tím popularizovat jižní Čechy, konkrétně sever jižních Čech, Táborsko,“ dodal Balogh.