TOI TOI Cup 2023 odstartuje už ve čtvrtek v Kolíně

Ostrý start do nové cyklokrosové sezony TOI TOI Cupu obstará už ve čtvrtek 28. října závod v Kolíně. Na kolínské trati se pojede již podevatenácté a i letos se závod jede jako mistrovství Středočeského kraje a pod názvem Velká cena Kolína. Celkem má seriál dvanáct závodů, z toho sedm je v kalendáři UCI zapsáno jako podniky druhé kategorie, zbývají jsou tzv. "malé" TOI TOI Cupy. Celá krosová sezona vyvrcholí světovým šampionátem v Táboře první únorový víkend příštího roku.


V minulé sezoně se na českých závodech postavili na start jezdci ze 16 zemí a podobnou účast předpokládají organizátoři i letos. Pochopitelně startoval budou naši nejlepší. Hlavní rozhodčí je Bruno Valčić z Chorvatska.

A koho v Kolíně tedy uvidíme? „Na startu bude obhájce prvenství z loňského roku Šimon Vaníček z ČEZ Cyklo team Tábor, přijet by měli oba bratři Adam a Jakub Ťoupalíkové, Polák Marek Konwa. Nejistý je prozatím start nejlepšího českého krosaře posledních let Michaela Boroše, který je po závodu Okolo Slovenska nemocný. A já věřím, že všem zatopí i náš Matej Ulík, který zatím posbíral všechny možné slovenské tituly o něž usiloval,“ říká Jan Slavíček pořadatel závodu a šéf týmu Expres CZ - TUFO Team Kolín.

„V důsledku opravy silnice jsme přesunuli parkoviště, ale do osvědčené trati, která měří 3400 metrů, rekonstrukce nezasahuje. Kolín je jedním z hlavních cyklokrosových pořadatelů, ale bez podpory města a Středočeského kraje by to nebylo možné a za to jsem moc rád. Navíc jsem velmi potěšen, že do Kolína jezdí závodníci rádi. Snažíme se spojit i s dalšími sporty, na závody zveme i další sportovce, spolupracujeme třeba i s hokejisty,“ říká Slavíček. Parkoviště pro diváky je u zimního stadionu. Týmová stání na základě povinné rezervace v ulici Brankovická. Obytné vozy na základě povinné rezervace na parkovišti u městské haly v Borkách. 

Program závodů:

9:10 - starší a mladší žákyně

9:50 - starší a mladší žáci

10:30 - kadetky

11:20 - kadeti

12:10 - junioři

12:55 – 13:20 vyhlášení vítězů mládežnických kategorií

13:25 - ženy

14:30 - muži

15:40 – 15:50 vyhlášení vítězů elitních kategorií