TOI TOI CUP 2023 Pár slov Petra Balogha k nadcházejícímu ročníku

Vážení sportovní přátelé!

Na začátku bych rád zdůraznil, jak neocenitelnou roli sehrála společnost TOI TOI sanitární systémy s.r.o. v historii českého cyklokrosu. Již sedmnáctkrát se stala hlavním partnerem našeho oblíbeného Českého poháru. V dobrých i těžkých dobách byla TOI TOI vždy u boku cyklokrosu. Za to upřímné díky panu Karlu Svobodovi, který tento sport neustále podporuje. Věřte mi, že tato podpora je ceněna nejen mnou, ale celým cyklokrosovým prostředím.

S potěšením vám oznamuji, že TOI TOI Cup 2023 nabídne celkem 7 závodů v kategorii C2 a další 4 speciálně pro mladší generaci. TOI TOI Cup opět ukázal svou sílu na mezinárodní scéně, když jej UCI opětovně zařadila mezi prestižní cyklokrosové série.

Závody pro elitní kategorie se budou konat v tradičních cyklokrosových destinacích. Česká televize se opět postarala o televizní pokrytí, a to nejen přímými přenosy z Kolína, Veselí nad Lužnicí a Mistrovství ČR v Táboře, ale také záznamy z dalších závodů. Rád bych zdůraznil, jak cyklokros stále získává na popularitě, což dokazuje skutečnost, že TOI TOI Cup 2022 navštívili závodníci z 16 zemí.

Významnou událostí bude Mistrovství České republiky pro mládež ve Veselí nad Lužnicí, které bude zároveň finálovým závodem TOI TOI Cup. Těší mě, že závod bude rozdělen do dvou dnů, kdy se v sobotu představí muži, ženy a junioři, zatímco v neděli to bude patřit mládežnickým kategoriím. V lednu 2024 se těšíme na Mistrovství ČR v Táboře, kde se rozhodne o nominaci na Mistroství světa, které proběhne o 14 dní později také v Táboře.

Nemohu opomenout ani nadcházející cyklokrosový závod UEC v Ostravě. Ostrava v posledních letech prokazuje obrovský zájem o cyklokros a je nám ctí mít zde silného pořadatele závodů.

V neposlední řadě bych rád pozval všechny fanoušky na Mistroství světa v cyklokrosu v Táboře 2.-4. února 2024. Výsledek z mistroství světa má potenciál ovlivnit český cyklokros na dlouhá léta dopředu, a proto máme v plánu řadu příprav, včetně čtyř soustředění pro reprezentaci, abychom zajistili optimální podmínky pro naše závodníky. Pevně věřím, že tento krok napomůže všem závodníkům, aby mohli podat ten nejlepší výkon během mistroství světa.

Závěrem mi dovolte vyjádřit vděk všem partnerům a pořadatelům, kteří nás podporují v těchto ekonomicky náročných časech. Jsem pevně přesvědčen, že společně dokážeme dále rozvíjet a posilovat renomé českého cyklokrosu doma i v zahraničí.