Třetí díl SP přivítá Dendermonde

Po čtrnáctidenní přestávce, vyplněné evropským šampionátem, pokračuje tuto neděli seriál Světového poháru svým třetím podnikem na dalším belgickém okruhu 12. listopadu v Dendermonde. První dva podniky přivítalo americké Waterloo a belgický Maasmechelen. Ženy startují v Dendermonde ve 13:40, muži vyrazí na trať v 15:30 hodin.

I v Dendermonde budou startovat pouze jezdci elitních kategorií, což znamená, že na startu bude jen minimum našich jezdců. Konkrétně kvarteto žen z celku Brilon Racing Team MB Kristýna Zemanová, Barbora Jeřábková, Kateřina Hladíková, Tereza Vaníčková a mezi muži Michael Boroš a Jakub Kuba závodící ještě v kategorii U23.

Za týden se poprvé pojede kompletní program včetně mládežnických kategorií 19. listopadu ve francouzském Troyes. „A tam bychom již měli startovat v početném zastoupení. Pro juniory, juniorky, muže U23 a ženy stejné kategorie to kromě mistrovství Evropy bude první velký mezinárodní test," myslí již na Troyes reprezentační kouč Petr Klouček.

Mezi ženami vyhrála oba závody Fem Van Empel z Nizozemska a s 80 body má náskok 25 bodů na svoji krajanku Ceylin del Carmen Alvarado, třetí další Nizozemka Inge van der Heiden má bodů 37. Zemanová startovala pouze v Dendermonde, kde skončila desátá a po zisku bronzu mezi závodnicemi U23 na evropském šampionátu by své umístění opět ráda vylepšila.

To mezi muži je na čele situace velmi velmi vyrovnaná. Nizozemce Lars van den Haara a dvojici Belgičanů Eli Iserbyta a Thibau Nyse od sebe dělí pouhý bod. Boroš zasáhl do seriálu zatím 22. místem v Dendermonde.

Pořadí SP po dvou závodech:

Muži: 1. van den Haar (Niz.) 61, 2. Iserbyt 60, 3. Nys (oba Belg.) 59, 4. Nieuwenhuis (Niz.) 42, 5. Vandeputte (Belg.) 40, 6. Ronhaar (Niz.) 39, ...33. Boroš (ČR) 4.

Ženy: 1. van Empel 80, 2. Alvarado 55, 3. van der Heiden 37, 4. Bentveld (všechny Niz.) 37, 5. Backstedt (Brit.) 34, 6. Pieters (Niz.) 30, ...16. Zemanová (ČR) 16.

Text Jaroslav Cícha