VANÍČEK OVLÁDL ETAPOVÝ ZÁVOD TRNAVA TOUR

Muži ČEZ Cyklo Teamu Tábor se ve dnech 2. – 4. června zúčastnili na Slovensku etapového závodu Trnava Tour. Ten se skládal ze tří etap a po konci té závěrečné se z celkového prvenství radoval Šimon Vaníček z ČEZ Cyklo Teamu Tábor.


Na úvod byla na programu časovka jednotlivců. Na osmikilometrové trati skončil Vaníček pátý a do první desítky se ještě vešel Matyáš Fiala na osmém místě. Druhý den byla na programu 80 km dlouhá etapa se třemi sprinterskými prémiemi. V té byl Vaníček aktivní a za pomoci týmu se mu podařilo sbírat na prémiích drahocenné vteřiny do celkového pořadí a v cíli byl druhý, především ale stáhl náskok vedoucího Filipa Lohnického z Dukly Bánská Bystrica v průběžném pořadí.

Fiala měl v této etapě nepříjemný pád, ale rozhodčí mu umožnili nastoupit do závěrečné etapy. Poslední etapa na 120 km měla rozhodnout o vítězi celého závodu. Byly v ní vypsány tři rychlostní a čtyři vrchařské prémie a Vaníčkovi se podařilo zvítězit v pěti z těchto prémií, což mu vyneslo dres nejlepšího vrchaře a vítězství v bodovací soutěži. V závěrečných kilometrech byl peloton stále pohromadě a o vítězi se rozhodlo v závěrečném spurtu.

"Celý tým rozjel cílový spurt pro Šimona, který tím získal v etapě druhé místo, ale celkově se posunul na první a získal žlutý trikot. V nadcházejícím týdnu čeká závodníky soustředění na Šumavě a tím finalizují přípravu na mistrovství ČR v silniční cyklistice, které se bude konat na Slovensku na konci června," řekl trenér týmu Michal Bednář.